Χρήση κλίκερ (clicker) στην εκπαίδευση του σκύλου σας

G.S
0
  • Λίγα λόγια για το κλίκερ

Το κλίκερ για σκύλους είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την εκπαίδευση και η χρήση του είναι πολύ απλή και εύκολη. Επιβραβεύει θετικά την συμπεριφορά του σκύλου είτε με λιχουδιές είτε με τον χαρακτηριστικό ήχο από τον μηχανισμό του κλίκερ για σκύλους.

Θα εκπαιδεύσετε το σκυλί σας να αναγνωρίζει ότι έχει κάνει κάτι σωστό χρησιμοποιώντας το κλίκερ, το οποίο παράγει ένα σύντομο ήχο ο οποίος είναι ανιχνεύσιμος από το σκύλο ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις. Αρχικά, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι να εφοδιαστείτε με κάποιες λιχουδιές για σκύλους, τις οποίες θα χορηγείται κάθε φορά που χρησιμοποιείται το κλίκερ. Αυτή η κίνηση θα διδάξει το σκύλο ότι όταν παράγεται ο ήχος από το κλίκερ, πρόκειται να ανταμειφθεί. Όταν ο σκύλος έχει συνηθίσει την εκπαίδευση με το κλίκερ, η εκπαίδευση με τις λιχουδιές μπορεί να μειωθεί σταδιακά. Ο σκύλος θα κληθεί να αναγνωρίσει την θετική συμπεριφορά της εκπαίδευσης που έχει διδαχθεί βάση του ήχου από το κλίκερ εκπαίδευσης.

  • Η βασική εκπαίδευση του σκύλου με κλίκερ

Η εκπαίδευση του σκύλου σας με τη χρήση του κλίκερ θα βοηθήσει το σκύλο σας να συνδέσει τη σωστή συμπεριφορά, με την ανταμοιβή αλλά επιπλέον, το κλίκερ αποτελεί ένα τρόπο να επικοινωνήσετε με το σκύλο σας λέγοντάς του: "Μ 'αρέσει αυτό! Να το κάνεις πιο συχνά!".

  • Συμβουλές για την βασική εκπαίδευση σκύλων με κλίκερ

Πιάστε κάποιες μικρές, νόστιμες λιχουδιές. Πατήστε το κουμπί κλίκερ (μην κάνετε κλικ κοντά στα αυτιά του σκύλου σας) και στη συνέχεια, δώστε στο σκυλί σας μια απόλαυση. Ξεκινήστε με 15 απολαύσεις, και κάντε τρεις ξεχωριστές συνεδρίες με 15 λιχουδιές την πρώτη σας ημέρα. Ύστερα, όταν το σκυλί σας έχει χαλαρώσει, κάντε κλικ στο κουμπί. Σας βλέπει το σκυλί; Σηκώθηκαν τα αυτιά του; Έρχεται κοντά σας για να του δώσετε κέρασμα; Αν ναι, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το κλίκερ για την εκπαίδευση. Αν όχι, κάντε εξάσκηση με το κλίκερ για λίγες ακόμη συνεδρίες.

Αν ο σκύλος σας φοβάται τον ήχο, δοκιμάστε ένα κλίκερ με μαλακότερο ήχο και κάθε φορά που κάνετε κλικ, προσφέρετέ του μια ανταμοιβή, μέσα σε 1-2 δευτερόλεπτα μετά από το κλικ, ειδικά για αρχάρια σκυλιά. Σκεφτείτε το κλίκερ σαν μισθό του σκύλου σας - κλικ χωρίς λιχουδιά είναι σαν να δουλεύετε χωρίς να πληρώνεστε… θα πηγαίνατε πίσω στη δουλειά τη Δευτέρα;

Το φαγητό είναι γενικά ο ευκολότερος τρόπος για να ενισχύσετε τη σωστή συμπεριφορά. Αργότερα, μπορείτε να ενσωματώσετε τα παιχνίδια που αρέσουν στο σκύλο σας.

Σκεφτείτε το κλίκερ σαν μια φωτογραφική μηχανή με την οποία θέλετε να "τραβήξετε μια εικόνα" της συμπεριφοράς που σας αρέσει. Αν εκπαιδεύετε το σκύλο σας να κάθεται: κάντε κλικ για να καθίσει , κλικ όταν ο σκύλος σας ακουμπήσει στο πάτωμα και στη συνέχεια δώστε του μια απόλαυση. Ελέγξτε αν τα κλικ σας είναι αργά και "χάνετε την εικόνα" και προσπαθήστε να κλικάρετε όταν το σκυλί σας κάθεται ή ξαπλώνει και όχι μετά.

Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να αρχίσετε να προσθέτετε τις εντολές. Πείτε την εντολή "Κάθισε!" καθώς ο σκύλος σας χαμηλώνει να ακουμπήσει στο έδαφος και στη συνέχεια, όταν κάτσει, κάντε πάλι κλικ στο κουμπί. Μετά, πετάξτε του την απόλαυση μακριά έτσι ώστε να πρέπει να σηκωθεί να τη φάει ενώ παράλληλα δημιουργείτε ένα επιπλέον λόγο εξάσκησης στην εντολή "Κάθισε!" .

Μόλις αρχίσει να ανταποκρίνεται στην εντολή αξιόπιστα, ξεκινήστε εξάσκηση έτσι ώστε το σκυλί σας να ανταποκρίνεται στην εντολή σε οποιοδήποτε περιβάλλον βρίσκεστε και ανεξάρτητα από τη μεταξύ σας απόσταση.

  • Μύθοι για το κλίκερ

1. Οι εκπαιδευτές που χρησιμοποιούν κλίκερ μεταφέρουν πάντα μαζί τους ένα κλίκερ και τρόφιμα.
Το κλίκερ είναι ένα διδακτικό εργαλείο για νέα συμπεριφορά. Μόλις η συμπεριφορά γίνει άριστη και υπακούει στις εντολές σας, το κλίκερ δεν είναι πλέον απαραίτητο. Στη συνέχεια, μπορείτε να καταργήσετε σταδιακά τις λιχουδιές, το παιχνίδι και τις ανταμοιβές.

2. Όλες οι συνεδρίες εκπαίδευσης με κλίκερ είναι ίδιες.
Δεν γνωρίζουν όλοι εκπαιδευτές να χρησιμοποιούν κλίκερ και πολλοί εκπαιδευτές χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό κλίκερ με λουρί.

3. Η εκπαίδευση με κλίκερ δεν λειτουργεί για ορισμένες ράτσες σκυλιών.
Όλα τα σκυλιά μπορούν να μάθουν μέσα από την εκπαίδευση με κλίκερ, ανεξάρτητα από τη ράτσα ή την ηλικία!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !