Τι λέει ο νόμος: Επιτρέπεται να πάρω το σκύλο μου στην παραλία;

G.S
0
Σύμφωνα με το άρθρο 230, παράγραφος Ζ (ΦΕΚ 912/11-10-99), του Γενικού Κανονισμού Λιμένος, τα σκυλιά απαγορεύεται να κυκλοφορούν ελεύθερα στις παραλίες και να κολυμπούν στη θάλασσα.
Μάλιστα, οι δήμοι της χώρας είναι αρμόδιοι για την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων στις οποίες θα αναγράφεται καθαρά η εν λόγω απαγόρευση. Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο από 50 έως 150 ευρώ, ενώ οι καταγγέλλοντες μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους λιμεναρχεία. Το ύψος των προστίμων ορίζεται από τον εκάστοτε λιμενάρχη, ανάλογα με το μέγεθος της παράβασης.

Απαγόρευση υπό όρους

Ο Γενικός Κανονισμός Λιμένα, ωστόσο, δεν αφαιρεί το δικαίωμα από τους ιδιοκτήτες σκύλων να τα μεταφέρουν στις παραλίες υπό προϋποθέσεις.

Ειδικότερα, αναφέρει: «Στις απαγορεύσεις δεν περιλαμβάνονται παραλιακές τοποθεσίες όπου δεν συχνάζουν λουόμενοι. Από τα ανωτέρω συνεπάγεται ότι η ύπαρξη λουομένων σε μια θαλάσσια περιοχή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για το χαρακτηρισμό της ως χώρου λουομένων και την εφαρμογή της απαγόρευσης της προαναφερόμενης διάταξης.

Στην περίπτωση κατά την οποία σε μια τοποθεσία ή παραλία (στην οποία δεν παρευρίσκονται λουόμενοι) κυκλοφορεί ιδιοκτήτης ζώου μαζί με αυτό ή ο εν λόγω προβαίνει στο λούσιμο του ζώου εντός του θαλάσσιου χώρου, τότε ο ιδιοκτήτης δεν διαπράττει παράβαση.

Αν όμως στην ίδια τοποθεσία καταφθάσουν λουόμενοι, τότε ο ιδιοκτήτης του ζώου οφείλει είτε να το απομακρύνει είτε να ασφαλίσει κατάλληλα το ζώο και να το ακινητοποιήσει σε συγκεκριμένο σημείο (ώστε να μη κυκλοφορεί εντός του χώρου) και σε ασφαλή απόσταση από τους λουόμενους τέτοια ώστε να μην παρενοχλούνται».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !