ΑΥΤΟΣ Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΓΚΡΙΖΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ!

G.S
0
Όταν μιλάει κανείς για τον γκρίζο Γερμανικό Ποιμενικό, μιλάει ταυτόχρονα για την ίδια την ιστορία του Γερμανικού Ποιμενικού.

Μια ιστορία όμως που, δε θα είχε γραφτεί, αν δεν υπήρχε ο Μax v. Stephanitz, ιδρυτής της φυλής.
Ήταν μια φθινοπωρινή μέρα, στα τέλη του 18ου αιώνα, όταν, ο τότε τριαντάχρονος αξιωματικός Μax v. Stephanitz, αποφάσισε ν’ αφήσει για λίγο τους στρατιώτες του, που βρίσκονταν σε κάποια άσκηση, κοντά στον ποταμό Ρήνο και να καλπάσει με το άλογό του στους γύρω λόφους και τα λιβάδια.
Ανεβαίνοντας στο λόφο, είδε ξαφνικά μπροστά του ένα κοπάδι από πρόβατα που τα συνόδευε ένας τσοπάνος και, πραγματικά εντυπωσιάστηκε, όταν είδε πόσο υπάκουα συμπεριφερόταν όλο αυτό το μεγάλο κοπάδι: αριστερά, δεξιά, μεταβολές - κι όλα αυτά λες και κάποιος τους έδινε σαφείς εντολές.
Η έκπληξη του μεγάλωσε ακόμη περισσότερο, όταν συνειδητοποίησε ότι ολόκληρη αυτή η αγέλη «διευθυνόταν» από δύο υπέροχους γκρι σκύλους. Δύο σκύλους που ελάχιστα σφυρίγματα δεχόντουσαν απ΄το βοσκό αλλά διατηρούσαν μια συνεχή οπτική επαφή μαζί του. Έτσι, μπορούσαν πολύ άνετα και γρήγορα να ερμηνεύσουν τις εντολές του μέσω νοημάτων, ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις.
Είδε μια άψογη συνεργασία ανθρώπου και σκύλου και επειδή ο ίδιος χρόνια μελετούσε τις φυσικές επιστήμες, κατάλαβε αμέσως την αξία αυτών των σκύλων. Μέχρι και εκείνη τη στιγμή, δε μπορούσε να φανταστεί ότι μπορούσε να υπάρχει σκύλος, με τέτοια νοημοσύνη!
Πάση θυσία έπρεπε να αποκτήσει έναν τέτοιο σκύλο και, αν αυτό δε γινόταν με χρήματα, τότε με κάποιο τρόπο θα ξεκινούσε ο ίδιος την εκτροφή τους.
Ένας σκύλος τόσο υπάκουος, έξυπνος και με τρομερές επιδόσεις, έπρεπε να επιβιώσει ως είδος και ως φυλή.
Με το όραμα ενός σκύλου λοιπόν, που σίγουρα θα προσέφερε πολλά στον τομέα της εργασίας στον άνθρωπο, ο Stephanitz δημιούργησε το Γερμανικό ποιμενικό και οδήγησε όλον τον κόσμο να δει πόσο χρήσιμες υπηρεσίες μπορούσε να προσφέρει στο στρατό, στην αστυνομία αλλά και ως σκύλος ανίχνευσης και διάσωσης.
Ύστατη επιθυμία του, να μη χαθεί τίποτα από τα φυσικά του προσόντα και την υπέροχη φύση του, που τον καθιστούσαν ιδανικό στον τομέα της εργασίας. >
Ο πρώτος Γερμανικός Ποιμενικός
Τον Απρίλιο του 1899, ιδρύεται στη Γερμανία και ο πρώτος όμιλος Γερμανικού Ποιμενικού και ο HORAND VON GRAFRATH, προσωπικός σκύλος του Stephanitz, είναι ο πρώτος σκύλος που γράφεται στα γενεαλόγια, SZ:1.
Μιλάμε λοιπόν, για το δημοφιλέστερο σκύλο εργάτη στον κόσμο. Σκύλος προστασίας, συνοδείας, φύλαξης, δημόσιας υπηρεσίας και Ποιμενικός.
Μιλάμε για έναν υπέροχο γκρι σκούρο σκύλο με μεγάλη ιστορία. Έναν γκρι σκύλο που μέσα από την εκτροφή έδωσε και δίνει τον υπέροχο κατάμαυρο Γερμανικό Ποιμενικό (καμία σχέση με τον Βέλγικο Ποιμενικό) αλλά και τον γνωστό σε όλους καστανοκόκκινο με μαύρη σέλα. Γνωστό σε όλους όχι τυχαία βέβαια, μια και οι εξελίξεις στην εκτροφή, η μόδα αλλά και το κέρδος δε θα μπορούσαν να αφήσουν απ' έξω και την υπέροχη αυτή φυλή.
Ο Γερμανικός Ποιμενικός Σήμερα
Ο Γερμανικός ποιμενικός άρχισε να αλλάζει ανατομικά και να προωθείται εκείνος με το καστανόμαυρο χρώμα. Ξεκινούν οι εκθέσεις μορφολογίας και ο κόσμος μέσα από αυτές αλλά και μέσα από τα έντυπα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αρχίζει να γνωρίζει έναν άλλο Γερμανικό Ποιμενικό.
Όχι εκείνον των μεγάλων επιδόσεων αλλά έναν πιο «όμορφο», με έντονες γωνιώσεις και καστανό - μαύρο χρώμα.
Στο νέο αυτό πρότυπο, δόθηκε βάση στην ομορφιά και παραμερίστηκε ο υπερβάλλων ζήλος του στην εργασία. Όχι όμως απ' όλους, ευτυχώς. Υπάρχουν πάρα πολλοί εκτροφείς σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι, έχοντας υιοθετήσει το σκεπτικό του δημιουργού της φυλής, καταφέρνουν και συνδυάζουν τη σωστή μορφολογία με τις δυνατές επιδόσεις στην εργασία, χωρίς να κάνουν διαχωρισμό στο χρώμα.
Είναι πάρα πολλοί εκείνοι οι εκτροφείς που φροντίζουν να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα ένστικτα αυτού του σκύλου. Καλώς ή κακώς όμως, τα ένστικτα αυτά τα συναντά κανείς έντονα κυρίως, στο γκρίζο Γερμανικό Ποιμενικό. Δεν είναι τυχαία εξάλλου, ο δημοφιλέστερος, ακόμα και σήμερα, σε στρατό και αστυνομία. Ούτε τυχαία συναντάμε, κυρίως αυτόν, στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα εργασίας.
Είναι αυτός ο υπέροχος σκύλος με το «άγριο» σκούρο γκρι χρώμα του. Απόλυτα ισορροπημένος, πανέμορφος και επιβλητικός.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !